DJUR I BUTIKEN

Det vi har i butiken är fåglar, kaniner, hamstrar, kaniner och marsvin och akvariefiskar.

Förutom våra levande djur erbjuder vi en spännande djuraffär fylld av roliga leksaker, mat och tillbehör som du behöver till ditt husdjur. För att ditt djur ska må bra behöver den god skötsel, ren bur, friskt vatten, rätt foder och möjlighet till aktiviteter som passar. När du ser att ditt djur mår bra så mår även du bra.

Fåglar

Fåglar

Undulater, parakiter, små papegojor

Med fåglar i hemmet blir man välkomnad av fågelkvitter varje gång man kommer hem. Fåglar är smarta och kan lära sig många trick. De är sällskapliga och med en fågel är man aldrig ensam.

Vi på Zoo Kompaniet älskar fåglar och har ett stor utbud undulater, parakiter och små papegojor.

Kaniner

Kaniner

Kaniner är sannolikt en av de mest populära av alla smådjur. De är söta att titta på och de är lätta att sköta. Det är ett husdjur som gillar aktiviteter men är också ett husdjur att kela med. Kaniner är mest aktiva på kvällen men anpassar sig ofta till familjens rutiner.

Marsvin

Marsvin

Marsvin är smådjur som tack vare sitt lugna temperament passar väldigt bra som husdjur även till yngre barn. Marsvin är flockdjur och ”pratar” gärna med varandra som de har en kompis. Det är ett litet djur som går att kela med och som gärna sitter still i knät och låter sig klappas.

Guldhamster / Dvärghamster

Guldhamster / Dvärghamster

Guldhamster och dvärghamster är pigga och nattaktiva små djur.  De är roliga att titta på när de rör sig i buren och mumsar i sig frön som den ”hamstrar” i sina kinder. Hamstern sover gärna större delen av dagen och piggnar till på kvällen. En hamster kan vara ett gosigt litet djur om man ägnar tid till den och vänjer den vid att man tar upp och kelar med den.

Gerbiler / Ökenråttor

Gerbiler / Ökenråttor

Gerbiler, eller ökenråttor som de även kallas, är nattaktiva och mycket livliga gnagare. De är flockdjur och passar bra att ha flera. De är roliga att titta på eftersom de är så aktiva och de behöver mycket att gnaga på. De går att ta upp och kela med men eftersom de är mycket aktiva vill de inte vara stilla någon lång stund.

Fiskar

Fiskar

Akvariefisk och dammfiskar för sötvatten

Fiskar är vackra att titta på och med ett fint inrett akvarium förgyller den hemmet. Det finns fiskar för alla smaker i alla världens färger. Det svåra är kanske att välja. Vi har ett stort sortiment fiskar och vi ser fram emot att hjälpa dig att hitta fina fiskar och allt som hör till.